Страници

2015-04-05

Моите борсови анализи и тяхната успеваемост

Нека проследим хорнологичната успеваемост на анализите ми:

===   ===   ===

Време ли е за нови инвестиции на родната борса?

Реалният ръст до края на годината беше около 9%, вместо прогнозираният от мен ръст от 10-20%, но може да приемем, че съм бил много близо.


Българският фондов пазар през 2014-та година

Прогнозирах, че през 2014 г. без проблем може да се реализира двуцифрена доходност, ако се изпълнят определени условия. Условията се изпълниха и реалното изменение на индекса BGTR30 беше около 19% в посока нагоре, въпреки руско-украинския конфликт и въпреки историята с КТБ.


Анализ на българската фондова борса към средата на 2014г.

Прогнозата ми, че може да станем свидетели на още по-сериозен спад, се сбъдна, но чисто графично това се вижда по-добре в следващия ми анализ.


Анализ на българската фондова борса към август 2014г.

В този анализ правилно прогнозирах, че ще последва дълъг период на спад, който не беше толкова рязък, колкото очаквах, но наистина се оказа дълъг. Технически погледнато спадът все още не е приключил, но това е друга тема.


Анализ на българската фондова борса към декември 2014г.

Прогнозата ми за задълбочаване на спада се сбъдна и след пробива на индекса под 400 пункта станахме свидетели на спад, който пордължи още два месеца.


Развитие на борсата към средата на март 2015

Прогнозата ми за краткосрочно възходящо движение засега се оказа вярна и 3 седмици след публикуването на анализа сме свидетели на ръст на индекса BGTR30 от около 4%. Дългосрочната тенденция е под въпрос, защото индексът трябва да премине едно от поставените в анализа ключови нива.

===   ===   ===

Обърнете внимание, че никъде не давам конкретни нива кога е изгодно да се купува или продава. В моите анализи се опитвам да определя по-дългосрочните тенденции и ако те са в посока нагоре, тогава купуването на акции за мен е обоснован риск, без значение дали движението е на път да изчерпа потенциала си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.